Vastuullinen ja palveleva kumppani puukaupassa

MONIPUOLINEN JA PALVELEVA
PUUKAUPAN AMMATTILAINEN

Harvestia Oy on Powerflute Group Holdings Oy:n omistama puunhankintayhtiö. Ostamme aktiivisesti koivukuitua Powerfluten Kuopion tehtaan tarpeisiin. Lisäksi hankimme puuta yhteistyökumppaneillemme. Puunhankinnan painopisteemme on Pohjois-Savossa ja Etelä-Savon pohjoisosissa.

Pyrimme kaikessa toiminnassamme olemaan metsänomistajaa joustavasti palveleva luottomies ja monipuoliset ratkaisut löytävä yrittäjähenkinen yhteistyökumppani. Työnantajana haluamme kehittyä yhdessä työntekijöidemme kanssa ja innostaa työntekijöitämme. Tunnemme kestävän kehityksen vaatimukset ja toimimme vastuullisesti.

Harvestian puunhankinnassa työskentelee noin 20 toimihenkilöä. Lisäksi yhtiö työllistää päivittäin yli 100 kone- ja autoyrittäjää sekä heidän kuljettajiaan. Harvestian liikevaihto vuonna 2016 oli noin 125 milj. €.  

Yritys1

VASTUULLISTA TOIMINTAA SUOMALAISISSA METSISSÄ

Harvestia ostaa koivua ja mänty- sekä kuusitukkia suomalaisista metsistä. Huolehdimme luonnon hyvinvoinnista ja huomioimme ympäristöasiat kaikilla puun hankinnan osa-alueilla. Näin toimimme kestävästi ja varmistamme luonnon monimuotoisuuden säilymisen myös tulevaisuudessa.

Harvestialle on myönnetty PEFC-sertifikaatti, joka kattaa puutavaran ja metsäteollisuuden tuotteiden hankinnan ja myynnin eli puun alkuperäketjun (Chain of Custody). PEFC-merkki kertoo, että puu on peräisin kestävästi hoidetusta metsästä.

Harvestialle on myönnetty myös FSC Chain of Custody -sertifikaatti No. DNV-COC-000158, joka kattaa puutavaran hankinnan alkuperäketjun. Harvestia ja sen toimiva johto sitoutuvat tekemään parhaansa, ettei yhtiö hanki tai välitä puutavaraa tai metsäteollisuuden sivutuotteita, joiden toimitusketjuun sisältyy jokin seuraavista menetelmistä:

  • Laittomista hakkuista saatu materiaali
  • Hakkuita, jotka rikkovat kansalaisoikeuksia tai alkuperäiskansojen oikeuksia
  • Hakkuita luonnonsuojelualueilla
  • Hakkuita alueilla, jotka on muutettu luonnonmetsistä plantaaseiksi
  • Hakkuita alueilla, joissa on käytetty tai käytetään geenimuunneltuja puita
  • Hakkuita, jotka rikkovat ILO:n perussopimuksen mukaisia työelämän perusperiaatteita ja oikeuksia

Yritys 2

HARVESTIAN OMISTAA POWERFLUTE 

Powerflute Group Holdings Oy  on metsäteollisuusyhtiö, joka tuottaa aallotuskartonkia. Konserni omistaa tytäryhtiönsä Powerflute Oy:n kautta Kuopiossa sijaitsevan tehtaan, joka valmistaa pääosin Suomesta hankitusta koivusta korkealaatuista aallotuskartonkia Powerflute®-tuotemerkillä.

Neitseellisestä aallotuskartongista valmistetut aaltopahvilaatikot ovat ympäristöystävällisiä, erittäin kestäviä ja sietävät hyvin kosteutta. Niitä käytetään laajasti hedelmien ja vihannesten sekä arvokkaiden teollisuustuotteiden kuten sähkölaitteiden ja autonosien kuljetuspakkauksissa. Kuopion tehdas on yksi kolmesta pohjoismaisen, koivukuidusta valmistetun aallotuskartongin valmistajista Euroopassa ja sen tuotantokapasiteetti on 300 000 tonnia vuodessa.

www.powerflute.com

 Yritys 3