Markus Virrantalo jatkaa Harvestia Oy:n sponsoriurheilijana

Markus Virrantalo ja Harvestia Oy jatkavat yhteistyötä. Alkukausi on ollut haasteellinen terveysongelmien vuoksi. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli kuitenkin jo lupaavia hyppyjä. Tuloksena kisoista henkilökohtainen seitsemäs sija ja joukkuemäessä neljäs sija yhdessä Mico Ahosen kanssa. Seuraavaksi tähtäimessä ovat Veikkaus Cup ja SM-kisat. Hyvä menestys näissä kilpailuissa toisi mahdollisuuden päästä Ruotsin Faluniin FIS-kisoihin. 

Markus Virrantalo Puijolla tutuissa maisemissa. Kuva: Anne Kaasinen / Koillis-Savo

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Suostumuksen antaminen Metsään.fi -palvelussa yhdellä klikkauksella

Metsään.fi -palvelussa voit yhdellä klikkauksella antaa Harvestian puunostajille suostumuksen oman metsäsi tietojen katseluun. Palvelusta saatavat puustotiedot helpottavat tulevien hakkuiden ja metsänhoitotöiden suunnittelua!

Klikkaa:

2016_metsaanfi

Jos et ole vielä kirjautunut Metsään.fi -palveluun, tee se nyt alla olevan linkin kautta.Palvelu on metsänomistajalle maksuton ja se helpottaa tutustumista oman metsän mahdollisuuksiin!

http://www.metsaan.fi/etusivu/fi/

FacebooktwitterFacebooktwitter

Kuopion Elonkorjuumarkkinat 25.-26.8.

Harvestian ja Kuopion Energian yhteisellä osastolla kävi mukavan paljon ihmisiä kahden päivän aikana. Alueellamme parkissa ollut Logsetin Hybrid harvesteri herätti ansaittua huomiota.

   

Päivien aikana käytiin monta mielenkiintoista keskustelua ja leikkimieliseen kilpailuumme palautettiin lähes 300 osallistumiskuponkia. Kilpailun voittaja on arvottu ja palkinto on toimitettu onnelliselle voittajalle.

Suomi 100 vuotta juhlakuuset pääsivät uusiin koteihinsa. Muistattehan vielä  rekisteröidä juhlavuoden kuuset www.puutarhaliitto.fi – sivulla.

 

 

Kiitämme yhteistyökumppaneitamme Powerfluten Kuopion tehdasta  havainnollistavista aaltokartonki- ja lopputuotenäytteistä, Partaharjun Puutarhaa juhlakuusien toimittamisesta ja Logset Oy:tä katseita keränneestä metsäkoneesta.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Tiedote liiketoimintakaupasta15.6.2017

Harvestia myy Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon eteläosan puunhankintansa ja toimituksensa liiketoimintakaupalla Metsäliitto Osuuskunnalle. Liiketoimintakauppa pitää sisällään edellä kuvatulla alueella Harvestian puun oston, korjuun, kuljetuksen sekä myynnin teollisille asiakkaille. Liiketoimintakauppa allekirjoitettiin 15.6.2017 ja se tulee voimaan 1.7.2017. Samassa yhteydessä yhtiöt ovat sopineet keskinäisten toimituskauppojensa kasvattamisesta siten, että Metsäliitto toimittaa Harvestialle Kuopioon Savon Sellulle kasvavia määriä koivukuitupuuta ja vastaavasti Harvestia toimittaa Metsäliitolle kasvavia määriä havukuitupuuta.

Liiketoimintakaupassa Harvestian pystyvaranto Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon eteläosan alueella siirtyy Metsäliitolle. Leimikoiden siirto toteutetaan sopimalla asiasta asianomaisten metsänomistajien kanssa. Samalla kyseisen alueen kaikki Harvestian 8 toimihenkilöä siirtyy Metsäliitolle. Metsäkone- ja autoyrittäjien sopimukset siirretään yrittäjien kanssa neuvotellen Metsäliitolle. Samoin puuta käyttävien asiakaslaitosten kanssa neuvotellen pyritään siirtämään puun toimitukset Harvestialta Metsäliitolle, jotta häiriötön raaka-aineen saatavuus on turvattu näille laitoksille.

”Harvestialle pääasialliset syyt liiketoimintakauppaan ovat koivukuidun hankintatilanteen olennainen muuttuminen sekä Harvestian keskittyminen Savon Sellun puunhankintaan. Toimintamme tähtää ennen kaikkea Savon Sellun puutoimitusten onnistumiseen unohtamatta kuitenkaan muita asiakkaitamme Kuopion lähialueilla. Päätimme vahvistaa tehtaan lähialueilla koivukuidun hankintaa ja luopua puunhankinnasta kaukoalueilla”, toteaa Harvestian toimitusjohtaja Pekka Kauranen.

”Savon Sellu on ollut usean vuoden ajan Suomen kannattavin metsäteollisuusyritys. Olemme kasvattaneet tuotantomäärää ja tuotemarkkinoilla Savon Sellulla on hyvä asema. Kehitämme ja tehostamme toimintaamme koko ajan, ja se näkyy myös raaka-ainetarpeen kasvuna. Puuraaka-aineen hankinta on meidän kannalta keskeinen strateginen tekijä, ja sen toimivuudesta haluamme olla varmoja kaikissa olosuhteissa. Harvestia on kohta kymmenen vuoden ajan onnistunut tehtävässään erittäin hyvin”, sanoo Savon Sellun toimitusjohtaja Juha Koukka.

 

Lisätietoja: Pekka Kauranen

FacebooktwitterFacebooktwitter

Harvestia tukee nuorta nousevaa savolaista mäkihyppyä

Markus Virrantalo (oik). Kuvassa myös isoveli Juho Virrantalo.

 

Harvestia tukee lupaavaa mäkihyppääjää Markus Virrantaloa. Markus on vuonna 2000 syntynyt mäkihyppylahjakkuus, joka nykyään harjoittelee Puijolla. Vaikka ikää on vasta 17 vuotta, on Markus väläytellyt jo kisaolosuhteissakin näyttäviä suorituksia. Markus valittiin vuoden 2015 – 2016 nuorten maajoukkueryhmään nuorimpana jäsenenä.

Kuluva kausi on vasta hyvällä alulla. Harvestia toivottaa Markukselle hyvää alkanutta vuotta ja onnistumisia kisoihin.

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Powerflute ostaa Vapon osuuden Harvestiasta

Tänään allekirjoitetulla sopimuksella Powerflute Oyj ostaa Vapo Oy:n omistaman 45 % osuuden puunhankintayritys Harvestia Oy osakkeista. Kauppa tulee voimaan 2.1.2017 edellyttäen, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut siihen tarvittavat hyväksynnät. Kaupan jälkeen Powerflute omistaa 90 % Harvestian osakkeista ja loput 10 % ovat toimivan johdon ja yhtiön omistuksessa.

”Harvestia on erittäin tärkeä osa Powerflute Savon Sellun strategiaa ja osakekaupan myötä voimme kehittää Harvestiaa ja sen toimintaa edelleen”, toteaa Savon Sellu Oy:n toimitusjohtaja Juha Koukka.

”Kun luovuimme strategiamme mukaisesti kuluvan vuoden alussa Vapo Timber Oy:stä, oli luonnollista, että luovuimme myös merkittävästä asemasta Harvestia Oy:ssä. Jatkossa tukeudumme energiapuun hankinnassa ja toimituksissa omaan valtakunnalliseen organisaatioomme koko maassa”, Vapo Oy:n toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny sanoo.

”Harvestia hankkii puuta yksityismetsistä ja lisäksi ostaa puuta Metsähallitukselta sekä tekee asiakasyhtiöidensä kanssa toimituskauppoja. Kokonaismäärä on vuositasolla jatkossa noin kaksi miljoonaa kuutiometriä. Savon Sellu käyttää koivukuitupuuta noin 750 000 m3 vuodessa. Harvestia ostaa aktiivisesti sekä päätehakkuu- että harvennushakkuuleimikoita” sanoo Harvestian toimitusjohtaja Pekka Kauranen.

Lisätietoja: Johtaja Juhani Ylä-Sahra, Vapo Oy, puh. 0400 778 289 Toimitusjohtaja Juha Koukka, Savon Sellu Oy, puh. 050 598 9567 Toimitusjohtaja Pekka Kauranen, Harvestia Oy, puh. 0500 442 062

Harvestia Oy Harvestia Oy on Powerflute Oyj:n omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii koivukuitupuuta Savon Sellulle sekä muita puutavaralajeja yhteistyökumppaneilleen.

Powerflute Oyj Powerflute Oyj on paperiteollisuusyhtiö, jonka osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Lontoon AIM-listalla. Powerflute Oyj:n tytäryhtiö Savon Sellu Oy valmistaa suomalaisesta koivusta korkealaatuista puolikemiallista aallotuskartonkia eli flutingia, jota käytetään kaikkein vaativimmissa aaltopahvipakkauksissa. Kuopiossa sijaitsevan tehtaan kapasiteetti on noin 300,000 tonnia.

Vapo Oy Vapo on bioenergian johtava toimittaja ja kehittäjä Suomessa Ruotsissa ja Virossa. Suomen valtio omistaa emoyhtiö Vapo Oy:n osakkeista 50,1 % ja Suomen Energiavarat Oy 49,9 %. Vapo tuottaa vastuullisesti energiaa muun muassa turpeesta ja puusta sekä toimittaa asiakkailleen erilaisia ympäristöliiketoimintaratkaisuja. Vapo on markkina-alueellaan tärkeä osa paikallista energiainfrastruktuuria.

FacebooktwitterFacebooktwitter